loader

Masko Mobilyacılar Sitesi 15-B Blok No: 23-25 Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı | Celal Duman Mobilya - MASKO

Yatak odaları daha çok uyumak için kullanılan alanlar olması kaliteli bir uyku için yatak seçiminden başlamanız doğru bir tercih olabilir.

Yatak odaları evinizin diğer alanlarından biraz daha kişisel yerler olduğundan dekorunu kendi zevkinize, sizin kendinizi rahat hissedebileceğiniz alanlar olan sitillerle yapabilirsiniz. Yatak odaları daha çok uyumak için kullanılan alanlar olması kaliteli bir uyku için yatak seçiminden başlamanız doğru bir tercih olabilir.

Yatak Odalarınızı Kişiselleştirin

Yatak tercihleriniz yerle tamamen bir olması farklı bir stil katabilirken sadece yatmak için kullandığınız alanı istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Küçük yatak odalarında yatakların içi için depolama kullanılması, yatak odanızda alan kazanmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda küçük yatak odalarında bir tane komidin kullanılabilirsiniz, üzerine şık bir abajurla yatak köşenizi dekore ederken yatağınızın üst duvarlarını küçük aynalar ya da tablo ile renk katabilirsiniz. Bunun yanı sıra yatak başınızın bulunduğu duvara duvar kâğıdı kullanmanız eşyalarınızın daha belirginleştirebilecektir. Komidin tercihleri ikili aynı olanlardansa farklı modellerde tercih etmeniz otel odaları gibi olmasından çıkarak farklı bir stil yakalayabilmektesiniz. Eğer mobilyalarınız keskin hatlara sahip ise yuvarlak avizeler ve yuvarlak dekorasyon ürünleri yumuşaklık katabilecektir. Kullanılacak dekoratif ürünlerin birbirlerinden uzak durması farklı köşeler yakalayabilmenizi de sağlayabilir.

Yatak Odasını Sadece Uyumak İçin Kullanmak

Artık giyinme odaları olarak kullanılan alanların varlığı yatak odalarındaki eşya kavramlarını küçültmüş durumdadır. Bu bakımdan yatakla beraber tercih edilecek komidinler ve bir oturma koltuğu ile birlikte tamamlanmış olabilirsiniz. Yalın renklerle sadeliği tercih edebilir çizgili veya desenli duvar kâğıtlarıyla zevkinizi yansıtabilirsiniz. Abajurlar yerine duvarlarınıza monte edebileceğiniz aplikler de tercih etmek yatak odanıza farklı bir görsel katabilirken küçük yatak odası içinde yer den tasarrufu sağlayabilmektedir. Alan olarak eşyalarınızı depolama da sınırlı bir alan var ise şık ve büyük kutularla bir köşe yaratarak kutuların içerisine eşyalarınızı depolayabilirsiniz. Üzerlerini de kapatabilecek bir dekoratif parçayla, üzerini kitaplarla ya da mum gibi dekoratif eşyalarla kullanabilirsiniz. Perde seçimleriniz yatak odanızın renk seçimiyle uyumuyla beraber renkli güneşlikler kullanmak yatak odanıza farklı bir şıklıkta katabilmektedir. Dolap üstlerine eşyalar koymanız gözünüzü yorabileceği bakımından dekorasyon için uygun olmayabilir.

Bir bakıma tamamlayıcı olan halılar da yatak odasında rollerini alabilmektedir. Düz ve sade renkler kullanmak mobilyalarınızın kesim hatlarını netleştirebilirken yatak odanızın görünümü daha ferah olabilecektir. Yatak odanızda bitkilere yer vermenizin durumunda odadaki canlılığı artırabilirsiniz. Çarşaf ve yastık seçimlerini daha natürel olan kumaşlar seçmeniz de rahat bir uyku uyuyabilmenin seçeneklerindendir. Yatak örtülerini kullanırken diğer kullanmış olduğunuz eşyaları gösterebilmesi adına sade tonlar tercih edebilirsiniz.