loader

Masko Mobilyacılar Sitesi 15-B Blok No: 23-25 Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE

Dekorasyon İçin Oturma Grubu Önerileri

Dekorasyon İçin Oturma Grubu Önerileri | Celal Duman Mobilya - MASKO

Ev dekorasyonu için nereden başlayacağınız konusunda tereddüt ediyorsanız öncelikle oturma grubu seçiminizi yapmak iyi bir fikirdir.

Salonların vazgeçilmez olmasının yanı sıra dekorasyon stilinin temelini oturma grubunun oluşturması yapacağınız seçimi daha da önemli kılıyor. Ev dekorasyonu için nereden başlayacağınız konusunda tereddüt ediyorsanız öncelikle oturma grubu seçiminizi yapmak iyi bir fikirdir.

Doğru Oturma Grubu Nasıl Seçilir?

Oturma grubunu seçmeden önce düşünmeniz gereken ilk şey, oturma odanızın büyüklüğü ve şeklidir. Odanız büyükse, geniş oturma grupları, küçük ise küçük oturma grubu seçmelisiniz. Ayrıca koyu renk ve desenli oturma grupları büyük ve yeterince aydınlatılmış oturma odaları için uygun olacaktır. Salonun genel dekorasyon tarzına göre oturma grubunu seçmek gerekir.

,Kahverengi Oturma Grubu

Birçok renkle en çok uyumlu olan ve ev dekorasyonunda en çok tercih edilen renk olarak bilinen kahve tonları salonlara farklı bir hava katıyor. Sıklıkla kullanılmasına rağmen, bu rengi doğru renklerle birleştirmek ve zarif bir dekorasyon yaratmak son derece önemlidir.
Kahverengi oturma grubunuzu süslerken oturma grubunuzun modeline göre seçimler yapmalısınız. Salonunuzu klasik bir tarzda dekore etmek isterseniz bej, krem, ten rengi, beyaz renkleri kullanabilirsiniz. Daha modern bir görünüme sahip olmak için ise hardal sarısı tercih edebilirsiniz.

Siyah Beyaz Uyumlu Oturma Grubu

Dekorasyonun en popüler ikilisi olan siyah ve beyaz oturma odalarına en uygun renklerdir. Siyah beyaz bir oturma grubu kalplerimizi fethedecek kadar şık bir görünüm sunacaktır.
Bu iki renk tonunu kullanabilmek için öncelikle oturma odanızın şeklini ve tercih ettiğiniz stili belirlemelisiniz. Odanızın küçük ve parlak görünmesini istiyorsanız, arka plan rengi olarak siyahı seçebilir ve diğer ayrıntıları siyah olarak kullanabilirsiniz. Beyaz zemin üzerine siyah ahşap mobilyalar ve duvar renginde donuk beyaz seçebilir veya aksesuarlarınızı siyah olarak seçebilirsiniz. Büyük bir odanız varsa, siyah koltuk takımı, beyaz halı, siyah perdeler ve beyaz duvarlarla uyumu yakalayabilirsiniz.

Köşe Oturma Grubu

Odanızda rahat, samimi ve şık bir görünüm yaratmak istiyorsanız koltuk takımları yerine köşe oturma grubu tercih edebilirsiniz. Tabii ki oturma odanızın büyüklüğünün köşe oturma grubu için yeterli olması gerekmektedir. Oturma odanızda tercih ettiğiniz renklerle eşleşen bir oturma grubu seçerek bütünlük elde edebilirsiniz. Köşe oturma grubunda en çok tercih edilen renkler gri, vizon, krem ​​ve laciverttir. Minimalist bir oturma odası dekorasyonu için gri bir köşe oturma grubu iyi bir seçim olabilir. Daha enerjik bir oturma odası isterseniz kırmızı tonlarını tercih etmelisiniz.